Αποχρώσεις

 

Για την κατασκευή των συστημάτων σήτας GS χρησιμοποιούνται προφίλ αλουμινίου τα οποία είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για το κάθε προϊόν. Η βαφή της επιφάνειας αυτών των προφίλ, εξασφαλίζει αντιδιαβρωτική προστασία, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές σε χρωματισμούς όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα κουφώματα αλουμινίου.

 

Σε περιπτώσεις συνθετικών (PVC) ή ξύλινων κουφωμάτων επιλέγεται η πιο κοντινή απόχρωση από τα διαθέσιμα χρώματα βαφής αλουμινίου.

 

Παρακάτω αναλύονται οι 3 πιο διαδεδομένες μέθοδοι επιφανειακής επεξεργασίας αυτών των προφίλ.

 

Ηλεκτροστατική βαφή

Η ηλεκτροστατική βαφή δίνει απεριόριστες δυνατότητες καθώς προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρωματικών επιλογών, με βαφές τύπου RAL, RAL MAT, RAL METALLIC όπως επίσης και υπερανθεκτικές βαφές οι οποίες ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις αντοχής σε καιρικές συνθήκες, που θέτουν οι κορυφαίες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές των οργανισμών Qualicoat και GSB International.

 

Κατά την διαδικασία της ηλεκτροστατικής βαφής, η επιφάνεια του αλουμινίου επικαλύπτεται με ένα στρώμα πούδρας, το οποίο κατόπιν πολυμερίζεται σε ειδικούς φούρνους. Η κατάλληλη προεργασία της επιφάνειας, η σύσταση της πολυεστερικής βαφής και οι συνθήκες εφαρμογής, εξασφαλίζουν την προστασία της επιφάνειας του αλουμινίου από την διάβρωση.

 

Ανοδίωση

Η ανοδίωση είναι μία διεργασία όπου με τεχνητό τρόπο δημιουργείται μία στοιβάδα οξειδίου στην επιφάνεια του αλουμινίου που του παρέχει ισχυρές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Η στοιβάδα αυτή δημιουργείται ηλεκτρολυτικά, κατά την εμβάπτιση του αλουμινίου σε μία δεξαμενή που περιέχει τον ηλεκτρολύτη, με τη χρήση συνεχούς ρεύματος.

 

Καθότι το στρώμα ανοδίωσης δημιουργείται από το ίδιο το μέταλλο, είναι πλήρως ενσωματωμένο σ’ αυτό και έτσι θωρακίζει το αλουμίνιο με ένα εξαιρετικά σκληρό περίβλημα. Εφόσον τηρηθούν όλοι οι κανόνες παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμογής και χρήσης, αποτελεί την καλύτερη επεξεργασία του αλουμινίου σε ότι αφορά την αντοχή σε διάβρωση, ακόμη και σε περιπτώσεις που οι κλιματικές συνθήκες είναι έντονες (παραθαλάσσιες περιοχές με υψηλή υγρασία και ηλιοφάνεια).

 

Απομίμηση ξύλου

Η απομίμηση χρώματος ξύλου στα προφίλ αλουμινίου επιτυγχάνεται είτε με ειδική επεξεργασία ηλεκτροστατικής βαφής είτε με τη μέθοδο της σουμπλιχρωμίας κατά την οποία υπάρχει συνδυασμός βαφής ως υπόστρωμα και χρήσης ειδικού φιλμ αποτύπωσης των τελικών αποχρώσεων.

 

Το φινίρισμα ξύλου, μπορεί να είναι είτε γυαλιστερό είτε σαγρέ και δίνει ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο αισθητικά και έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο.