Τι προσφέρουμε

 

Εντομοπροστασία

Φυσικός αερισμός

Εξοικονόμηση ενέργειας

 

Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσω σήτες στο χώρο κατοικίας μου; Εκτός από την προστασία από τα έντομα, μου προσφέρουν κάτι περισσότερο;

 

Η απάντηση εκ πρώτης όψεως είναι προφανής. Εάν όμως σταθούμε λίγο παραπάνω στο ερώτημα ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι που αποδεικνύουν την πολυδιάστατη συμβολή τους στην προστασία του οικιακού μας περιβάλλοντος.

 

Το πιο σημαντικό πράγμα για τον άνθρωπο είναι να αισθάνεται ασφάλεια και άνεση στον χώρο του. Περνάμε περίπου το 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους, στο σπίτι, στο σχολείο ή στην εργασία και αναπνέουμε κατά μέσο όρο 22.000 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι σήτες μας επιτρέπουν να αφήνουμε τα κουφώματα ανοιχτά, έχοντας μια πιο άμεση επαφή με το περιβάλλον, επιτρέποντας τον φυσικό αερισμό του χώρου μας ενώ ταυτόχρονα ξενοιάζουμε από τα ενοχλητικά έντομα.

 

Ο φυσικός αερισμός αποτελεί την βασικότερη φυσική τεχνική απομάκρυνσης της θερμότητας από τα κτίρια τους θερμούς μήνες. Μέσω αυτού επιτυγχάνεται ο φυσικός δροσισμός τους ο οποίος συμβάλλει στην ανακύκλωση του αέρα και στην απομάκρυνση της θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου προς το εξωτερικό περιβάλλον. Παράλληλα απομακρύνονται επιβλαβή αέρια (CO₂, CO), δυσάρεστες ουσίες (οσμές, καπνός) και επικίνδυνοι ρύποι που μπορεί να εκπέμπουν τα δομικά υλικά. Σκεφτείτε μόνο ότι ο αέρας στο εσωτερικό ενός κτιρίου μπορεί να είναι έως και 5 φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα.

 

Ας μην ξεχνάμε επιπλέον τη σημασία του φωτός. Ο ήλιος δρα ως ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τη διάθεσή μας από το να ανοίξουμε τα παράθυρα και να αφήσουμε το φως - και μόνο αυτό - να μπει στα σπίτια μας διατηρώντας ταυτόχρονα και την υγρασία του χώρου σε αποδεκτή στάθμη.

 

Σύμφωνα με μετρήσεις και ενεργειακές καταγραφές και προσομοιώσεις σε κατοικίες στην Ελλάδα προκύπτει εξοικονόμηση μεγάλων ποσών ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσης της τάξης του 75% με 100% του ψυκτικού φορτίου λόγω του αερισμού. Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν συνθήκες θερμικής άνεσης μέσα στους χώρους των κατοικιών και την δυνατή υποκατάσταση των κλιματιστικών συστημάτων.

 

Επομένως η απάντηση στο ερώτημα «γιατί σήτες» είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία του ανθρώπου και η εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων.