Συχνές ερωτήσεις

Εμφάνιση Όλων
 • Τι σημαίνει η λέξη «σήτα»;

  Η λέξη σήτα προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «σήθω» που σημαίνει κοσκινίζω και είναι το προϊόν το οποίο τοποθετείται συνήθως εξωτερικά του κουφώματος, με κύριο σκοπό την προστασία του χρήστη από τα έντομα χωρίς να εμποδίζει τον αερισμό του χώρου.

 • Είναι δυνατό να τοποθετηθούν σήτες σε ήδη τοποθετημένα κουφώματα;

  Τα συστήματα σήτας GS μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε κούφωμα. Υπάρχουν προϊόντα για όλες τις τυπολογίες κουφωμάτων με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη διαθέσιμου χώρου για την τοποθέτησή τους.

 • Τα κουφώματα μου είναι βαμμένα σε ειδική απόχρωση, μπορεί να γίνει το ίδιο και με τις σήτες που θα επιλέξω;

  Τα προφίλ αλουμινίου των σητών μπορούν να έχουν την ίδια απόχρωση με τα κουφώματά σας. Σε περιπτώσεις κουφωμάτων αλουμινίου τα προφίλ μπορούν να βαφούν ηλεκτροστατικά ή να ανοδιωθούν στο ίδιο ακριβώς χρώμα. Σε περιπτώσεις συνθετικών ή ξύλινων κουφωμάτων επιλέγεται η πιο κοντινή απόχρωση ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

 • Μπορώ να προμηθευτώ σήτες απ’ ευθείας από την εταιρεία σας; Αναλαμβάνετε να τις τοποθετήσετε;

  Η GS δεν διαθέτει συνεργεία επιμέτρησης και τοποθέτησης, συνεργάζεται και προμηθεύει τις πιο αξιόλογες εταιρείες κατασκευής και εμπορίας κουφωμάτων στην Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε μπορούμε να σας συστήσουμε τον κοντινότερο σε εσάς συνεργάτη μας ο οποίος θα αναλάβει την προμήθεια και την τοποθέτηση των προϊόντων GS που θα επιλέξετε.

 • Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές πανιών σήτας;

  Οι τύποι και οι αποχρώσεις πανιών σήτας διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν. Τα πιο διαδεδομένα είναι ποιότητας Fiberglass & P.P σε γκρι και μαύρο χρώμα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 • Πως αναγνωρίζω τις σήτες GS;

  Όλα τα προϊόντα που παράγονται από τη GS είναι επώνυμα, διαθέτουν δικό τους λογότυπο καθώς και ταυτότητα. Μπορείτε να ζητήσετε το προϊόν που σας ενδιαφέρει με το όνομά του και να βεβαιωθείτε για την γνησιότητά του αναζητώντας την σήμανση CE που υπάρχει στο πάνω μέρος του. Η εν λόγω σήμανση χρώματος ασημί φέρει το λογότυπο της GS και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, μεταξύ αυτών τον μοναδικό αριθμό του και την ημερομηνία κατασκευής.

 • Οι σήτες προσφέρουν προστασία (μόνωση) από το κρύο τη ζέστη και το θόρυβο;

  Η σήτα αποτελεί μέρος του κουφώματος αλλά δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και τον ίδιο σκοπό με το κούφωμα. Όταν το κούφωμα είναι ανοιχτό η σήτα είναι κλειστή (σε ανάπτυξη) για να προστατεύει τον χρήστη από τα έντομα. Αντίστοιχα όταν το κούφωμα είναι κλειστό η σήτα πρέπει να είναι ανοιχτή για να προστατεύεται από τον ήλιο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι σήτες δεν είναι δυνατό να προσφέρουν κάποια προστασία από το κρύο, τη ζέστη και τον εξωτερικό θόρυβο αφού προορίζονται να προστατεύουν από τα έντομα, να βοηθούν στον φυσικό αερισμό του χώρου όπου βρίσκονται καθώς και να περιορίζουν την χρήση κλιματιστικών κατά την θερινή περίοδο.

 • Οι σήτες παρέχουν ασφάλεια;

  Οι σήτες είναι ασφαλείς στη χρήση τους αλλά δεν παρέχουν κάποια ιδιαίτερη ασφάλεια σε περίπτωση που κάποιος, κακόβουλα, θα προσπαθήσει να παραβιάσει την οικία που είναι τοποθετημένες.

 • Κατοικώ στην επαρχία, πώς μπορώ να προμηθευτώ τα προϊόντα σας;

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας και θα σας συστήσουμε τον πιο κοντινό σε σας συνεργάτη μας.

 • Σε περίπτωση φθοράς είναι δυνατή η αντικατάσταση κάποιου εξαρτήματος ή οποιουδήποτε μέρους της σήτας έχει φθαρεί;

  Όλα τα προϊόντα GS επιδέχονται επισκευή, κατόπιν ελέγχου, σε περίπτωση που υποστούν κάποια φθορά. Σε περίπτωση που χρειαστείτε επισκευή σε κάποιο προϊόν μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον συνεργάτη μας που ανέλαβε την τοποθέτηση των προϊόντων στην οικία σας. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε ποιος είναι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας συστήσουμε τον κοντινότερο σε εσάς συνεργάτη μας.

 • Υπάρχει κάποιος τύπος πανιού σήτας που να είναι ανθεκτικός σε κατοικίδια και τρωκτικά;

  Τα συστήματα σήτας δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με κατοικίδια και δεν παρέχουν προστασία από τρωκτικά. Ο μόνος τύπος πανιού που προορίζεται για αντοχή σε κατοικίδια είναι το Pet Screen και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα όπως η Ανοιγόμενη, η Επάλληλη και η Σταθερή, καθώς και σε συρόμενα τελάρα αλουμινίου.

 • Είναι ανθεκτικές οι σήτες στις καιρικές συνθήκες με έντονο αέρα;

  Τα συστήματα σήτας προορίζονται για χρήση σε περιπτώσεις όπου ο χρήστης έχει τα κουφώματά του ανοιχτά. Σε περιπτώσεις έντονων ανέμων και εφόσον το κούφωμα παραμένει κλειστό, πρέπει να προφυλάσσονται και να μην παραμένουν σε ανάπτυξη. Η αντίσταση σε ανεμοπίεση διαφέρει ανάλογα με τον τύπο κάθε συστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τις καρτέλες των προϊόντων.

 • Η εταιρεία σας, παρέχει εγγύηση για τα προϊόντα που κατασκευάζει;

  Η GS παρέχει γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 2 ετών για τα προϊόντα που κατασκευάζει. Επιπλέον όλα τα τελικά προϊόντα φέρουν σήμανση CE και συνοδεύονται από τη Δήλωση Επιδόσεων του προϊόντος καθώς και οδηγίες συντήρησης και καθαρισμού.

 • Υπάρχουν λειτουργικές σήτες για μεγάλα ανοίγματα;

  Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί συστήματα κουφωμάτων τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες για μεγάλα κεντρικά ανοίγματα σε κατοικίες. Αντίστοιχα η GS έχει εξελίξει συστήματα οριζόντιας κίνησης που μπορούν να καλύψουν μεγάλα ανοίγματα σε πλάτος και ύψος καθώς επίσης είναι η μοναδική που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα συστήματα σήτας στην Ελλάδα, προϊόντα που είναι σχεδιασμένα ειδικά για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων.

 • Έχω χτιστή βάση ντουζιέρας και διαφορετικές διαστάσεις από αυτές του εμπορίου υπάρχει κάποια λύση;

  Οι καμπίνες ντους που κατασκευάζει η GS φτιάχνονται επί παραγγελία στις διαστάσεις σας.

  Σε περίπτωση που έχετε χτιστή γωνιακή βάση συνήθως δεν τίθεται θέμα αδυναμίας κατασκευής. Εάν η βάση σας είναι ημικυκλική, μπορείτε να αποτυπώσετε ένα σχέδιο της με πατρόν και εφόσον την λάβει το τεχνικό μας τμήμα, θα σας ενημερώσει εάν είναι εφικτή η κατασκευή επί σχεδίω στις διαστάσεις σας.